In English
Hoppa till sidans innehåll

Med skärpa i naturen - Naturpassets tävling 2022


En tjusning med orientering är att lyckas behålla skärpan under fysisk ansträngning. Förutom att vara skärpt gäller det att kunna läsa kartan och då krävs även ögats skärpa. Välkommen att delta i Naturpasset och tävla om två glasögon från Bliz!

"Orientering är självvald väg i okänd mark,
tankens skärpa vid kroppslig möda,
snabba beslut under spännande tävling.”

Så lyder inledningen i det motto som skrevs ner på 1930-talet och som fortfarande är giltigt för orienteringsidrotten. Utöver tankens skärpa krävs ögats skärpa för att kunna läsa kartan. Bliz är sponsor av solglasögon och sportglasögon till svenska landslaget i orientering. Till årets Naturpasstävling sponsrar de med två par solglasögon. Ta dig ut på ett Natupass nära dig och delta i tävlingen! Från april till oktober finns 400 Naturpassområden att välja mellan, se en förteckning här.

Naturpasset i sig är ju ingen tävling - du tar dig ut i skog och mark när det passar dig och besöker så många kontroller du vill i din takt. Som en uppmuntran att ta dig ut och finna några ytterligare kontroller har vi varje år en tävling som varken handlar om att vara snabbast eller mest hängiven. Den ena delen är att registrera koder från ett valfritt antal kontroller som du besökt, och den andra är att ta en bild. Låt kreativiteten flöda när du fångar din Naturpassupplevelse. Låt bilden visa att det handlar om Naturpasset och gör din egen tolkning av temat ”med skärpa i naturen”.

Naturpassets tävling innehåller två steg.

1. Registrera kontrollernas koder

  • Besök kontroller på ditt Naturpass
  • Registrera kontrollkoderna på hemsidan Naturpassområden: logga in med dina uppgifter för ditt IdrottOnline/Eventor-konto eller skapa ett nytt konto. Leta upp aktuellt område i listan, klicka på tävla i kolumnen längst till höger, fyll i koderna och spara.

2. Föreviga din Naturpassupplevelse med en bild

  • Lägg upp bilden i sociala medier med följande hashtags: #naturpasset, #svenskorientering och #blizeyewear. Observera att du behöver ha ett öppet instagram- eller facebookkonto för att juryn ska kunna se din bild. 
  • Det går lika bra att maila bilden till
    This is a mailto link

Sista dag att delta i tävlingen är 1 december 2022.

En jury från SOFT kommer under december att utse vinnaren. Vinnare publiceras på vår hemsida och på Svensk orienterings sociala medier Facebook och Instagram. Juryns beslut går inte att överklaga.

Svenska Orienteringsförbundet förbehåller sig rätten att använda bilderna som används som tävlingsbidrag i marknadsföring och information i vår verksamhet. Fotografens namn anges om så önskas.

Lycka till och njut i naturen!

Foto: Klas Sjöblom och Antonio Serini.

Uppdaterad: 25 MAJ 2022 09:32
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link