In English
Hoppa till sidans innehåll

Naturpassets tävling


Läs om Naturpassets tävling här.

Registrera enkelt deltagare som vill tävla

Om du som arrangör vill hjälpa deltagaren att tävla går det också bra. Det gör du genom att logga in med dina Eventor-uppgifter i tjänsten Naturpassområden (du behöver ha rollen arrangörsansvarig, alternativt Naturpassansvarig, i Eventor).
- Ta mig direkt till inloggningssidan av Naturpassområden

Väl inloggad ska sidan vara självinstruerande, annars finns en guide nedan.

På sidan där du registrerar deltagare fyller du i namn och kontaktuppgifter, samt eventuella kontrollkoder. Tänk på att du inte behöver fylla i kontrollkoderna om du fått dem inskickade pappersvägen på ett startkort. I samband med att vinnaren utses görs en koll på att kontrollerna har besökts, i första hand via hemsidan, men vid behov via dig som arrangör.

Vi rekommenderar att deltagarna själva registrerar sina koder. Detta för att de samtidigt blir påminda att mejla in sin bild, samt att de börjar orientera sig runt på svensk orienterings olika hemsidor.  

Enkel guide till hjälp

Om du stöter på problem när du försöker registrera tävlingsbidrag så finns det en enkel guide framtagen för allt du som arrangör kan göra i tjänsten:

  • Hur du registrerar områden.
  • Hur du redovisar sålda paket.
  • Hur du enkelt registrerar deltagarnas tävlingsbidrag, om de saknar tillgång till Internet och inte kan fylla i uppgifterna själva.

Här kan du ladda hem guiden:

guide_naturpassomraden_liten

Hämta hem guiden  

Kör du ändå fast, tveka inte att höra av dig till bredd- och motionsansvarig på förbundet, se kontaktuppgifter längst ner.

Startkort

Startkort finns i Idrottsbokhandelns orienteringsavdelning, se mer under Arrangörsmaterial och mallar via menyn.

Startkorten innehåller information om tävlingen, samt en uppmaning om att se arrangörens PM för vad som gäller för en eventuell lokal tävling.

Möjligheten att fylla i kontaktuppgifter på startkorten kommer fortfarande att finnas kvar eftersom det finns deltagare som saknar tillgång till Internet och vill skicka in startkortet till er som arrangör. 

Övrigt bra att tänka på

Information till deltagarna

I informationen om den centrala tävlingen till deltagaren, hänvisa alltid till Naturpassets hemsida på naturpasset.se.

Stämplar istället för koder

Om ni använder stämplar istället för koder vid kontrollerna så kan ni också uppmana deltagarna att skicka in sina startkort till er som arrangör och att ni sedan går vidare på samma sätt som föreslås i föregående stycke.

Lokal tävling

Om ni har en lokal tävling, välj om ni vill att deltagarna ska skicka in startkorten eller om ni vill hänvisa till tjänsten Naturpassområden, där ni som arrangörer enkelt kan gå in och se deltagarnas kontrollkoder och kontaktuppgifter.

Frågor?

Om du har frågor, kontakta distriktets naturpassansvarig, eller bredd- och motionsansvarig på Svenska Orienteringsförbundet. Kontaktuppgifter hittar du här!

Uppdaterad: 13 FEB 2020 14:17
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link