In English
Hoppa till sidans innehåll

Fysisk aktivitet på recept


Svenska Orienteringsförbundet är medlemmar i Svenskt Friluftsliv där man bland annat arbetar tillsammans med Fysisk aktivitet på recept (FaR). SOFT välkomnar patienter som blir rekommenderade motion att genomföra naturpasset.

FaR innebär att legitimerad vårdpersonal ordinerar fysisk aktivitet på motsvarande sätt som ett läkemedel. FaR kan användas såväl förebyggande som behandlande och är individuellt anpassat med avseende på dosering och typ av aktivietet. FaR är en arbetsmetod för att främja fysisk aktivitet, vars användning ökat i Sverige de senaste åren.

Naturpasset och FaR
Att ett naturpass är "FaR"-klart innebär att det kan vara lämpligt för FaR-patienter (t ex enklare terräng och/eller lägre svårighetsgrad). Bra naturpassområden är i tätorten eller i friluftsområden.

När ni som arrangör registrerar era naturpass under Hitta Naturpasset väljer ni själva att markera rutan för FaR-klart.

Frågor?

I varje distrikt finns en FaR-ansvarig som kan hjälpa er med frågor kring FaR. Läs mer på svensktfriluftsliv.se och se vem som är FaR-ansvarig i ditt distrikt.

Du kan läsa mer om FaR samt vad som behövs av er som förening för att bli certifierade. Läs mer på http://www.farledare.se/arrangor/bli-arrangor.  

Uppdaterad: 27 OKT 2017 13:12
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons