In English
Hoppa till sidans innehåll

Naturpassets tävling 2021 uppmuntrar att hålla rätt riktning

17 MAR 2021 16:42
När vi nu går mot en vår och sommar med fortsatta restriktioner gäller det att inte tappa riktningen i tillvaron utan finna aktiviteter som skänker mening och ger energi. Välkommen att delta i Naturpasset och tävla om en kompass från Silva!
  • Uppdaterad: 17 MAR 2021 16:42

Under fjolåret, då pandemin satte stopp för de flesta aktiviteter, blomstrade aktiviteten i skog och mark. Många upptäckte vilket välmående som naturen kan ge och en smittsäker utomhusaktivitet vars popularitet sköt i höjden var Naturpasset. När annat i livet inte är sig likt kan det vara skönt att förlita sig på en kompass, som pekar en i rätt riktning. Ta dig ut på ett Natupass nära dig! Från april till oktober finns 400 naturpassområden att välja mellan, se en förteckning här.

Naturpasset i sig är ju ingen tävling - du tar dig ut i skog och mark när det passar dig och orienterar dig fram till så många kontroller du vill i din takt. Som en uppmuntran att ta dig ut och finna några ytterligare kontroller har vi varje år en tävling som varken handlar om att vara snabbast eller mest hängiven. Den ena delen är att registrera koder från ett valfritt antal kontroller som du besökt, och den andra är att ta en bild. Låt kreativiteten flöda när du fångar din Naturpassupplevelse. Låt bilden visa att det är just Naturpasset du är ute med och gör din egen tolkning av temat ”rätt riktning”.

Passande nog är årets pris en kompass från Svensk Orienterings partner Silva. Tillsammans med världsstjärnan Tove Alexandersson och 2000 orienterare i olika åldrar och på olika nivå, har två nya serier med kompasser tagits fram. Med en snabb och stabil kompassnål fungerar kompasserna utmärkt på både promenaden, löprundan och orienteringstävlingen.

Hand håller i karta och kompass

Naturpassets tävling innehåller två steg.

1. Registrera kontrollernas koder

  • Besök kontroller på ditt Naturpass
  • Registrera kontrollkoderna på hemsidan Naturpassområden: logga in med dina uppgifter för ditt IdrottOnline/Eventor-konto eller skapa ett nytt konto. Leta upp aktuellt område i listan, klicka på tävla i kolumnen längst till höger, fyll i koderna och spara.

2. Föreviga din Naturpassupplevelse med en bild

  • Lägg upp bilden i sociala medier med följande hashtags: #naturpasset, #svenskorientering och #silvaglobal. Observera att du behöver ha ett öppet instagram- eller facebookkonto för att juryn ska kunna se din bild. 
  • Det går lika bra att maila bilden till
    This is a mailto link

Sista dag att delta i tävlingen är 1 december 2021.

En jury från SOFT kommer under december att utse vinnaren. Vinnare publiceras på vår hemsida och på Svensk orienterings sociala medier Facebook och Instagram. Juryns beslut går inte att överklaga.

Svenska Orienteringsförbundet förbehåller sig rätten att använda bilderna som används som tävlingsbidrag i marknadsföring och information i vår verksamhet. Fotografens namn anges om så önskas.

Lycka till och njut i naturen!

Skribent: Linnea Börjars
E-post: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link