In English
Hoppa till sidans innehåll
Vinnande bilden i Naturpassets tävling 2017

Vinnaren i Naturpasstävlingen 2017

22 DEC 2017 05:51
Årets tema på Naturpasstävlingen var ”Din bästa Naturpassbild”. Det var många som bidrog med sin bild och vi fick in över 400 bidrag. Tack för ert arrangemang och alla fina bilder!
  • Uppdaterad: 05 JAN 2018 15:19

Naturpasset är en av svensk orienterings satsningar för hälsa och rörelse i vardagen. Idag finns Naturpasset på över 400 platser i Sverige. Det du gör är att med karta i hand, själv eller tillsammans, ger dig ut i naturen för att hitta Naturpasskontrollerna. Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion. Under 2017 har än så länge 30 000 sålda Naturpasskartor registrerats av Sveriges orienteringsföreningar.

Årets tema på tävlingen var ”Din bästa Naturpassbild” och vi har fått in många bidrag.

- Över 400 bilder har skickats in. Det är kul att få in så många bidrag och därmed inse att folk aktiverar sig med karta i natur och skog, säger Svenska Orienteringsförbundets Naturpassansvarige Linnea Claesdotter.

- Den vinnande bilden valdes ut av en jury på förbundet förra veckan. Vi vill gratulerar Henrik som vann årets tävling!

Vi på SOFT önskar Henrik från Vallentuna en trevlig helg på Scandic Hotel. I intervjun nedan kan ni läsa om hans upplevelser från Naturpasset. 

1.Hur känns det att vinna?
Jätteroligt, vilken överraskning! Visst tyckte vi att bilden blev bra, särskilt blicken i hennes ögon, men vinst hade jag inte räknat med.

2. Berätta om bilden!
Familjen var ute i natursköna Lövhagen i Nynäshamn, jag och min fru turades om att jaga kontroller medan den andra kopplade av på stranden eller undersökte de spännande klippformationerna ut mot havet. Uppe på berget lät vi vår dotter Elsa undersöka kartan och kompassen. Även om hon inte riktigt var redo för orientering visade hon i alla fall intresse för kompassen och var nyfiken på vad mamma och pappa höll på med.

3. Berätta om dina upplevelser med Naturpasset?
Min fru orienterade i sin ungdom och är den som introducerat naturpasset för mig. Hon har även sprungit runt i Vallentuna och Täby tidigare år, men i år var första gången jag var med och orienterade.

4. Beskriv varför Naturpasset är en så bra aktivitet? 
Naturpasset är ett roligt sätt att komma ut i skogen och få chans att både se och uppleva nya platser. För oss som har en liten dotter funkade det bra att turas om att springa. När Elsa blir äldre hoppas jag att vi kan locka med henne ut på kontrolljakt också!

Återigen stort grattis till Henrik!


Vi vill passa på att önska alla Naturpassare en God Jul och vi från förbundet ser fram emot ett nytt Naturpassår 2018!

 

Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link