In English
Hoppa till sidans innehåll

Skogen gör familjen Axell Karlsson lycklig

20 DEC 2019 13:51
I hård konkurrens är årets vinnare i Naturpassets fototävling nu utsedd och det är Hillevi Axell som tagit vinnarbilden på barnen Cassandra och Pandora.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2019 13:51

Årets tema var ”skogen gör mig lycklig” och Hillevis bild fångar barnens glädje då familjen hade hittat säsongens sista kontroll. Kontrollen var placerad vid en gammal ruin på Kedumsbergen i Vara kommun. Det är en lycklig Hillevi som svarar när vi lämnar segerbeskedet.

- Som vår familj har kämpat med denna orientering! Barnen har flera gånger varit så trötta, men ändå fortsatt att kämpa i hopp om en vinst i tävlingen.

Priset i fototävlingen är en övernattning för två personer på ett valfritt Scandichotell i Norden. Det har inte bara varit jakten på segern som motiverat familjen att ta sig ut i skogen med Naturpasset. Hillevi berättar att orientering är en aktivitet som hela familjen älskar och ser fram emot att få göra tillsammans. Hon lyfter att aktiviteten även har andra viktiga värden.

- Orientering tränar samarbete, tålamod, naturlära, kartläsning och så är det givetvis en stor vinst att komma ut och röra på sig.

Familjen Axell Karlsson som består av Hillevi och Filip med barnen Cassandra, 9 år, och Pandora, 7 år, tycker att det bästa med Naturpasset är att få uppleva många nya, vackra och spännande platser tillsammans. En annan fördel med Naturpasset är att en kan orientera när och hur en vill.

Familjens bästa Naturpassminne är från en picknickpaus när barnen råkade sätta sig mitt bland skogens guld, kantarellerna.

- När vi kom hem blev det mackor med smörstekta kantareller. Perfekt efter en dag i skogen! minns Hillevi.

Vi vill även ge ett hedersomnämnande till Emma Lundbäck som bidragit med en annan härlig familjebild där lyckan över att vara ute på den vackra tallheden riktigt sprudlar.


Barnfamilj på tallhed

Med det vill vi på SOFT tacka för alla bidrag som kommit in till Naturpassets fototävling under året! På instagram under #naturpasset2019 finns en mängd härliga bilder som visar på hur skogen gjort naturpassdeltagare lyckliga. En god jul och ett gott nytt år önskar vi er alla och välkommen till en ny säsong av Naturpasset i vår!  

Skribent: Linnea Börjars
E-post: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link