In English
Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset för välmående

16 OKT 2019 14:17
Det kom ett mail till Naturpasset som berörde oss lite extra. Det var från Roy Svensson i Halmstad som i maj 2019 diagnosticerades med cancer. Efter flera år med löpning och cykling behövde han nu hitta en ny motionsform - och fann Naturpasset.
  • Skapad: 16 OKT 2019 14:17

Efter sjukdomsbeskedet och påbörjad behandling behövde Roy anpassa sitt motionerande till de nya förutsättningarna. Läs hur han hittade till Naturpasset och om den läkande kraften han finner i naturen och i att vara aktiv.

”När lungcancern slog till fick jag lov att börja promenera. Sjukhuset ligger vid Galgberget i Halmstad och under en promenad träffade vi på Mats Tellqvist som satte ut kontroller till Naturpasset. Han har gjort att mina promenader har blivit roligare. Vi har orienterat oss fram på Galgberget och Möllegård och totalt har det blivit 59 kontroller. Den enda kontroll vi inte hittat har vi besökt två gånger, utan att finna skärmen. Målet är nu att vinna över cancern, inte fototävlingen. Forskningen visar att träning i skog gör oss friskare, både i kroppen och knoppen. Tack för allt arbete som ni lägger ner på Naturpassen!”

Roy, Ingrid, Morris

Roy i sällskap av Ingrid och barnbarnet Morris som gick 2,5 km med dem. 

Roy delar även med sig av en artikel från Hallandsposten där han intervjuas av Ulrika Ahlberg:

”Roy har alltid tränat, och är övertygad om att motion är viktigt för att vi ska må bra, både fysiskt och psykiskt.

- Nu finns vetenskapliga bevis för att du klarar en cancerbehandling bättre om du är bra form när du blir sjuk. Så jag hoppas att det ska hjälpa mig”, säger Roy som förutom träning på gym har gått 29 mil sedan juli månad.”

Tack Roy, för att du delar med dig av din historia. Fortsätt kämpa för fler Naturpasskontroller och mot cancern!

Skribent: Linnea Börjars
E-post: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link